luni, 5 decembrie 2011

Sssst! Vine Mosul Nicolae!

In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.
Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.
De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

Tarife perioada de Craciun:

Petreceri pentru copii (animatie, baloane modelabile, face-painting) - 150 ron/personaj/ora

Aparitie Mos Nicolae cu cadouri si impartirea cadourilor ( minim 30 de minute) - 250 ron/aparitie - Mos Nicolae poate fi insotit de un spiridus sau de ingeras(de exemplu) sau de orice alt personaj dorit
Aparitie Mos Craciun cu cadouri si impartirea cadourilor (minim 30 minute-maxim 1 ora) + 1 personaj Craciun (Craciunita, Spiridus, Ren, Craiasa Zapezii, Zana Craciunului, Ingerul Craciunului) care face si animatie cu copiii - 400 ron/aparitie/pachet(amandoi)
Aparitie Mos Craciun cu cadouri si impartirea cadourilor - 300 ron/aparitie
Aparitie Mos Craciunin in seara / prima zi de Craciun la domiciliu + Craciunita (maxim 30 minute) - 500 ron
Aparitie Mos Craciunin  a doua zi de Craciun la domiciliu + Craciunita (maxim 30 minute) - 400 ron

Spectacol de Craciun - "Poveste de Craciun" - spectacol muzical interactiv, durata 30 minute, 3 actori- 250 ron

Alte personaje de poveste pentru orice alta ocazie - 150 ron/ora/personaj

Ursitoare la Botez - 360 ron/moment(3 ursitoare) si 500 ron(4 ursitoare)
Ursitoare la nunta (text personalizat) - 500 ron/moment

Spectacol pantomima - 2 actori (30 min) - pretul la cerere

Tarifele sunt negociabile in functie de numarul de personaje si al participantilor la eveniment.

Multumim.Va asteptam cu drag