Sarmale
Ingrediente:
500 gr. carne, 1 buc.
varza marisoara, o ceasca orez, 3 buc. ceapa, 2 linguri bulion de rosii, 2
linguri untura
Mod de preparare
Se ia carne amestecata
de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si
spalat, ceapa tocata marunt si usor rumenita in untura, sare si piper. Se aleg
frunze intregi de varza acra (daca sarmalele sint de varza dulce, frunzele se
oparesc in apa clocotita, se scot si se racesc), se intind pe masa, se scot cu
grija partile groase ale frunzelor si se taie daca sint prea mari. Se pune
tocatura, se infasoara sarmalele si se asaza in cratita in care s-a pus un strat
de varza taiata subtire.
Se acopera sarmalele cu
varza taiata si se toarna deasupra bulion de rosii, 1 pahar de apa, 2 linguri
untura si se lasa sa fiarba inabusit, acoperit cu capac, la foc mic timp de 1
1/2 - 2 ore. La sfirsit se pun in cuptor pentru ca sa se rumeneasca frumos.
Sarmalele sint mai bune preparate si fierte din ajun.
Mod de servire
Sarmalele de varza
dulce se fierb mai putin si se servesc cu smintina. Se servesc fierbinti cu
ardei iute si mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu